Fler bilder på granen

Vad tycks då? Ärligt? ;)





Julen är här

Eller okej, kanske inte riktigt än.. Men just i år har jag börjat få julkänsla jättetidigt, och för första gången på länge, verkligen sett fram emot jul och allt vad det innebär! :) Så ikväll åkte faktiskt granen upp. Många av er kanske tycker det är lite väl tidigt, men jag vill verkligen utnyttja min svarta skönhet till fullo. Hon kostade ändå 1500 spänn ;P

Så nu har jag nog fått upp alla julgrejer (förutom min fönsterstjärna som jag inte hittar).. Det återstår att se om det blir någon tillökning i julsaksfamiljen, men än så länge är jag nöjd. Bara jag har min gran så är det ju lugnt ;) Om ett par dagar är det första december, då kanske man skulle titta på "Mysteriet på Greveholm", enligt mig den bästa julkalendern ever ;)

You gotta love christmas <3



Första advent

Nu är första ljuset tänt! Och titta så fin min adventsljusstake blev! :D Det är bara granen som fattas.. Men den åker nog inte upp förrän i morronkväll tidigast.




Jag är kär!

Idag kom som sagt en uppfödare till oss på Djurkompaniet, och hon hade med sig tre stycken bengalkatter. Jag har aldrig sett den rasen i verkligheten innan, men alltså så fort jag fick se dom blev jag helt kär! Det var verkligen som en liten leopard, med världens lenaste päls! Jag har alltid vetat att jag ska skaffa en katt eller hund (eller både och) en vacker dag. Men nu vet jag exakt vilken kattras jag vill ha dessutom ;)

Jag kan nog påstå att det var den roligaste dagen på jobbet på länge. För övrigt är det väl som vilken söndag som helst. Förutom att det är första advent kanske. Och att dagens snackis är stormen Berit eller vad hon nu heter xD Man tror ju man ska blåsa bort! Just nu är jag på Ölandsbron, och är ganska glad att jag inte behöver cykla över :P

Längtar hem till älsklingen, soffan och tända ljus....



Snälla rara tomten, ge mig en sån här i julklapp? (A)


Motvind.nu

Det blåser en del här vid kusten! Och inte är det bättre på Öland :P Klev alltså precis på bussen som ska ta mig till jobbet. Det ska bli kul idag, för det kommer uppfödare med bengal-katter till butiken! :) Dessutom bjuder vi på glögg och pepparkakor, och så har de börjat med julmusik i högtalarna = mysigt!

Hoppas ni alla får en trevlig första advent!


Maten

Idag blev det lax med kokta grönsaker och bechamelsås, eller hur det nu stavas :P och så rött vin till det! Det är ju ändå lördag ;) Kolla man ser till och med vad det ryker om maten!



OMG vad det låter!

Grannarna har ehh... fest eller nåt i den stilen... Ett tag kunde man tro att taket skulle lyfta där! Jag blir ju inte mindre festsugen av att det spelas hög musik precis xD Har varit sugen på att gå ut och dricka och dansa jättelänge nu! Eller jag har snarare längtat efter att känna suget samtidigt som jag skulle hitta "tid" till det. Men nästa helg blir det nog utgång! För då är jag ledig, och nu hinner jag peppa tillräckligt länge för att jag ska vara sugen då också. Visst är spontanutgångar jätteskoj, men nu känner jag att jag måste planera lite. Har det med åldern att göra kanske..? xD

Aja, ikväll blir det vin och chips i soffan! Men först - mat!



Bästa köpet

Tänkte bara lägga upp en bild på ett fynd jag gjorde på slottet nu ikväll! Köpte inte så mycket men detta halsbandet blev jag kär i :)


Gjort stan

Idag har jag gjort ärenden på stan. Har även klämt in en lunch med Josse och nu sitter jag o käkar lite igen innan det är dags att dra till Emme! Vi ska ju gå på slottet sen, och ikväll blir det idol! ;D



Secret Codes & Battleships

What if I told you that your time was up,
That as every second passes there's a moment gone,
In 23 hours the sun is gonna set forever,
Would you hug a little tighter,
Would you let go first,
Would you focus on life then forget the hurt,
Live in the moment or wish your life away,
How would you spend you last night on Earth,
Would you kiss your enemies,
Say sorry first,
Would you take enough time to say your last goodbye,
All the little battles that you never won,
All the music and the operas never sung,
Emotions that wer silent all these years,

You can't smell the roses when you're gone,
You can't smell the roses,
No it's not a rehearsal,
You only get one life so make it right,
You can't smell the roses when you're gone,
So live every moment like this is the last night on Earth,
Cos this is the last night on Earth,

What if I told you that I had regrets,
I would trade in all my happiness for one last kiss,
For a minute or two lying by your side,
What I chose a road no-body walked,
If I arted all my promises with empty talk,
If I knew back then the things that I know now,
I would tell you that I love you then we'd all get along,
There are Pete's and there are Falley's,
You've got to know,Second chance,
You've really come to realm,

You can't smell the roses when you're gone....

If I could have my time again,
I would make sure,
You knew just how I felt,
Cos I went away for much too long,
And the seasons change,
Without me,

You can't smell the roses when you're gone....




Kan inte sova..

Ligger här och har svårt att somna. Hade samma problem igår natt vid den här tiden. Då berodde det nog mest på att jag drack en celsius sent på kvällen. Jag har druckit en idag också, fast betydligt tidigare.

Nu ligger jag istället här och har RLS i mitt vänsterben :/ Smittar det? haha :P Har så ont i benet, kan inte slappna av.. Åhe! Kände att jag var tvungen att skriv av mig lite. Älsklingen spelar tv spel i andra rummet och tror säkert jag sover nu..

Nej nu vill jag sova faktiskt! Det var inte meningen att skriva värsta långa inlägget om det här. Men vad ska man göra när man inte kan somna? Aja sleep tight gott folk! <3



Jul på slottet

Åh vad mysigt det är med julmarknad! .. Var bara tvungen att säga det först :)

Men i alla fall, när jag kom in på slottet så var det bestämt att jag skulle ringa mina kära vänner som redan var där inne. Det var bara det att dom var i källaren och hade ingen täckning. Så där stod jag på innegården med min korv&bröd.. :P

Efter ett tag hittade vi i alla fall varann :) Sen gick vi och provsmakade på typ allt! Jag tänkte lite som såhär, provsmaka allt idag, köpa i morron. Eftersom jag ska gå i morronkväll också ;)


På jobbet

Då sitter man här och käkar lunch, om man kan kalla det lunch så här dags.. :P Gissa vad jag ska göra efter jobbet då? Gå på julmarknad på slottet! Ska gå i morron också, men Josse fråga om jag ville följa med ikväll också, och varför inte!? :D Ska bli mysigt! Nehe om man ska fortsätta jobba lite då.. :)


Väntar på bussen..

Då fick man jobba idag då! Gutt med tanke på att jag varit ledig i fem dagar nu ;) Fick veta för mindre än en timme sen att jag börjar vid tolv, tur bussarna går så bra som de gör, i alla fall på vardagarna..


Finaste vännen

Hur mycket jag än trivs i den här staden (Kalmar) så kan jag inte annat än sakna min bästa vän, ibland väldigt väldigt mycket. Vi har känt varandra i mer eller mindre 10 år snart. Så man förstår ju kanske att vi varit med om mycket tillsammans. Gymnasiet, hultsfredsfestivaler, studenten, Astrid Lindgrens Värld och en himla massa annat. 


 
  
 

Mammut & Malört foreveeeer ;)

Ensam hemma

Ikväll är jag ensam hemma, och förut blev jag så sjukt sugen på sushi.. Så jag gjorde det! ;D 





Bonde söker fru + sushi = helbra kväll


Det här med bilder

Anledningen att jag bara random lade upp en gammal bild på mig i första inlägget var för att det inte skulle se så tomt ut. Jag personligen gillar att läsa bloggar med mycket bilder i, annars blir det lätt tråkigt. Men nu är det så att jag inte har så många bilder på min dator. För jag fick nämligen den här datorn för bara några dagar sedan. Det var en tidig julklapp från mamma och pappa! <3 Men nu har jag i alla fall börjat föra över lite bilder från min iPhone som jag haft sedan augusti. Så där har jag ett antal bilder att plocka av nu! ;) Men bli inte förvånade om det dyker upp lite sommarbilder här och där.. xD


Julsakerna framme!

Jaha då har man fått upp de flesta av julsakerna som legat i källarförrådet sedan i maj. Fast då kanske jag ska tillägga att jag tog inte ner sakerna så sent som maj :P Men jag flyttade till den här lägenheten då. Och än så länge tror jag att jag fått med mig alla saker från Hultsfred/Vimmerby/Studentrummet.

Jag är sååå sugen på att få upp granen och smycka den! Men det känns fortfarande lite tidigt.. Fast på söndag smäller det! Då är det ju ändå advent, så då får man ta fram plastgranen tycker jag allt! Eller vad säger ni? ;) Speciellt när man investerat i en gran för 1500:- då måste man använda den flitigt.. Bästa köpet ever <3

Nästa vecka ska jag bjuda på en bild, så ni får se hur granen blev. Okejdå, jag kan väl bjuda på lite fler julpynts-bilder också ;) Vår lägenhet är så fin! Jag trodde aldrig jag skulle trivas så hääär bra. Däremot visste att jag skulle tycka det var skönt med en riktig lägenhet (en tvåa dessutom), efter att ha bott i kollektiv, andra hand, studentrum och en liten gammal etta.

Sen älskar jag ju min sambo! <3

Välkommen in i värmen!

Det är snart december, men ute är det fortfarande höst. Hoppas vintern kommer snart! För jag älskar när det ligger snö på marken som lyser upp i mörkret. Sen att det är kallt gör liksom inget, för det är så mysigt kring jul. Det finns så mycket värme i alla fall. Tänk alla lysen på gator och torg, värmeljus och adventsljusstakar, varm glögg och pepparkakor. Jag tror inte jag är ensam om att tycka det är mysigt med jul? ;)

Jaha då har jag startat min sjuttioelfte blogg känns det som.. Men på något sätt så känns det tråkigt att fortsätta på en blogg som det var ett halvår sedan man skrev i sist. Det känns liksom bäst att börja om från början. A fresh start! Man kan behöva det ibland. Hur som helst så hade jag tänkt fortsätta på spåret med att ha en personlig blogg där jag delar med mig av min vardag, med små inslag av musiktips, fashiontips, dvdtips, inredning och annat skoj. Det är bara fantasin som sätter gränserna!

Ha en fortsatt fin onsdag :)
//Manuela a.k.a Mammut



Haha okej det där är en vääääldigt gammal bild :P


RSS 2.0